Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه موسیقی ـ علیرضا سپهوند: مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر امروز دوشنبه چهارم اسفند ماه با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد، و دیگر دست‌اندرکاران جشنواره و نامزدهای بخش‌های مختلف این رویداد و اهالی رسانه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آئین اختتامیه با پخش نماهنگ جشنواره سی و ششم آغاز شد و به دنبال آن پیام تصویری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جشنواره پخش شد.

سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر ارشاد در پیام تصویری گفت: سالی سخت را سپری کردیم با مهمانی ناخوانده به نام کرونا که این بحران باعث محدود شدن فعالیت‌های فرهنگی هنری شد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرد تا رویدادهایی را برای پاسداشت هنر موسیقی تمهید کند و با بهره از فضای مجازی، آن را به سمع و نظر مخاطبان برساند. از تمامی همکاران ارجمندم در ستاد برگزاری جشنواره سی و ششم و دست‌اندرکاران و همراهان صمیمانه تشکر می‌کنم.

محمد اله‌یاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پیامی تصویری ضمن تشکر از عوامل و دست اندر کاران برگزاری و نیز هنرمندان موسیقی، به استقبال کمی و کیفی در بخش رقابت آلبوم‌های موسیقی اشاره کرد.

در پیام تصویری حسن ریاحی دبیر سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر آمده: از مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد جشنواره که در این مدت در بخش‌های مختلف زحمت کشیدند تشکر می کنم. اعلام مجدد جایزه باربد اتفاق مهم این دوره از جشنواره بود و هنرمندان جوان بویژه در بخش آهنگسازی و نوازندگی استقبال کردند و امیدوارم این جایزه ادامه پیدا کند.

در ادامه این مراسم نوبت به اعلام برگزیدگان بخش‌های مختلف سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر رسید که در ادامه می‌خوانیم: 

اهورا ایمان، کامران رسول‌زاده، علیرضا بدیع و زمان نورانی چهار برگزیده بخش ترانه در این دوره از جشنواره بودند.

پس از معرفی برندگان این بخش، پیام تصویری وزیر بهداشت در ارتباط با شیوه برگزاری جشنواره موسیقی فجر پخش شد. نمکی در این خصوص گفت: با سلام به محضر هنرمندان، اصحاب بزرگوار موسیقی کشور و موسیقی جهان که در جشنواره موسیقی فجر امسال شرکت کرده اند. بیماری کووید ۱۹ تحولات عظیمی در عرصه‌های سلامت، اقتصاد، فرهنگ، سیاست و جامعه در دنیا رقم زد. در این بین فضای مجازی تنها راه ممکن برقراری این ارتباط بود هرچند لذت گردهمایی‌ها و هم نفسی‌ها را نداشت و این جز اجبار راهی نبود. از همه اصحاب موسیقی که امسال جشنواره را از طریق رعایت پروتکل‌ها و فاصله گذاری و در قالب فضای مجازی برگزار کردند، تشکر می‌کنم.

پس از پخش سخنان وزیر محترم بهداشت نوبت به معرفی برگزیدگان بخش «موسیقی و رسانه» به شرح زیر رسید:

در بخش گفتگوی مطبوعات «نگار حسین‌خانی» از روزنامه همشهری برگزیده شد و ندا سیجانی از روزنامه ایران نیز مورد شایسته تقدیر شناخته شد.

«علیرضا سعیدی» از خبرگزاری مهر در بخش خبرگزاری‌ها برگزیده شد و «امیرحسین دولتشاهی» از خبرگزاری ایرنا در این بخش شایسته تقدیر شناخته شد.

«صابر محمدی» از روزنامه همشهری در بخش مطبوعات برگزیده شد و «مهدی فیضی‌صفت» از روزنامه همدلی تقدیر شد.

در بخش مقاله نیز «سپهر سراجی» از مجله هنرهای زیبا برگزیده و «محمد خلیلیان» از مجله هنر موسیقی تقدیر شد.

«محمود توسلیان» از روزنامه اعتماد نیز تقدیر شد.

«نیره خادمی» از روزنامه شهروند و  «محمدرضا مقدم» از روزنامه ولایت قزوین در بخش نگاه ویژه مورد تقدیر قرار گرفتند.

در بخش برنامه‌های رادیویی «بهرام نوری» از رادیو گیلان برگزیده شد.

در بخش برنامه‌های مستند ترکیبی «هانیه پیرامی» از رادیو خراسان جنوبی برگزیده و «مسعود خسروی» از رادیو خراسان جنوبی تقدیر شد.

«مریم تکافی» از خبرگزاری صدا و سیمای مشهد در بخش گزارش خبری شایسته تقدیر شناخته شد.

خانم مرضیه رحیمی از رادیو مشهد نیز در بخش مستند گزارشی تقدیر شد.

«زهرا صادق‌زاده» از رادیو خراسان رضوی در بخش نگاه ویژه هیات داوران «وحید خانه‌ساز» از خبرگزاری ایلنا برگزیده شدند.

در ادامه مراسم برندگان بخش رقابتی جشنواره با اهدای جایزه «باربد» مورد تقدیر قرار گرفتند:

در بخش آهنگسازی موسیقی کلاسیک دیپلم افتخار به مهران بدخشان برای آلبوم «انگاره‌ها» رسید و جایزه باربد به کاوه میرحسینی برای آلبوم «اشراق» رسید.

در بخش اجرای موسیقی نواحی دیپلم افتخار به محمد سلم آبادی برای آلبوم «آوای صحرا» رسید و  حمزه مقدم برای آلبوم «حمزه سیاه» جایزه باربد را دریافت کرد.

در بخش خوانندگی موسیقی نواحی دیپلم افتخار این بخش به زنده یاد نورمحمد درپور برای «دردانه» اهدا شد و جایزه باربد به زنده‌یاد ابوالحسن خوشرو برای آلبوم موسیقی مازندران اهدا شد.

در بخش اجرای موسیقی دستگاهی بی‌کلام «بهاره فیاضی» برای آلبوم «افرا» دیپلم افتخار گرفت و جایزه باربد به هوشمند عبادی برای آلبوم «نایی» رسید.

در بخش آهنگسازی دستگاهی باکلام «سیامک جهانگیری» برای آلبوم «من همان نای‌ام» دیپلم افتخار را دریافت کرد و بهمن فریادرس جایزه باربد را برای آلبوم «پرواز و آواز» از آن خود کرد.

در بخش خوانندگی موسیقی دستگاهی «مهدی امامی» برای آلبوم «من همان نای‌ام» موفق به دریافت دیپلم افتخار شد و مجتبی عسگری برای آلبوم «عشیران» جایزه باربد را دریافت کرد.

در بخش آهنگسازی و اجرای بخش پاپ و تلفیقی بی‌کلام «هومن شیر علی» دیپلم افتخار  را برای آلبوم «تنیده در صدا» دریافت کرد و مصطفی قناعت جایزه باربد را برای آلبوم «کبوترخانه» از آن خود کرد.

در بخش آهنگسازی بخش پاپ و تلفیقی باکلام «گروه بمرانی» برای آلبوم «۱۳۴۰» تقدیر شد و «پویا کلاهی» . دیپلم افتخار را برای آلبوم «طاووس پربسته» دریافت کرد و جایزه باربد این بخش هم به گروه داماهی با آلبوم «در من برو شکار» رسید.

در بخش خوانندگی بخش پاپ و تلفیقی دیپلم افتخار به «رضا کولغانی» برای آلبوم «در من برو شکار» رسید و «پویا کلاهی» جایزه باربد را برای آلبوم «طاووس پربسته» دریافت کرد.

در بخش آهنگسازی بخش معاصر و ارکسترال ایرانی بی‌کلام دیپلم افتخار به «پویا باباعلی» برای آلبوم «دوردست‌ها» رسید و رضا والی برای آلبوم «سرنا» جایزه باربد را از آن خود کرد.

در بخش آهنگسازی بخش معاصر و ارکسترال باکلام دیپلم افتخار «به سیاوش ولی‌پور» برای آلبوم «سرود مرد سرگردان» رسید. امیر پورخلجی نیز جایزه باربد را برای آلبوم «عاشق کیست» دریافت کرد.

در بخش خوانندگی بخش معاصر و ارکسترال ایرانی «پوریا اخواص» دیپلم افتخار را برای آلبوم «سرود مرد سرگردان» دریافت کرد و جایزه باربد به وحید تاج برای آلبوم «از برگ‌ها» رسید.

در بخش ناشر برگزیده نیز دیپلم افتخار به «علی صمدپور» از نشر خانه هنر خرد رسید و محمد موسوی از نشر ماهور جایزه باربد را دریافت کرد.

بخش پایانی مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر نیز به آیین نکوداشت چهار هنرمند پیشکسوت موسیقی اختصاص یافت.  در این بخش مرحوم «احمد علی راغب» آهنگساز موسیقی انقلاب، «ملیحه سعیدی» نوازنده پیشکسوت ساز قانون، «حسن ناهید» نوازنده پیشکسوت ساز نی و «محمدرضا اسحاقی» نوازنده برجسته موسیقی نواحی مازندران، تقدیر شدند.

در بخش پایانی این مراسم نیز سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این دوره از جشنواره موسیقی فجر گفت: موسیقی بخشی از هویت ایرانی است و ایران همزاد نوا و صداست. اگر ما ردپایی از محیط پیرامونی در جهان داریم که داریم، بخشی از این رد پا از موسیقی است که ما را به جهان و منطقه وصل کرده و می‌کند. همچنین اگر شعر و ادبیات فخر و افتخار ایران است موسیقی حافظه شعر است و شعر هم پای موسیقی جاری در زمان و زمانه ایران بوده است. و نیز اگر ما به ایران می‌بالیم که ایران یک رنگین کمان از اقلیم‌های گوناگون و زیبایی است پس بخشی از این زیبایی به موسیقی اقلیم‌های تعلق دارد. اینها نما و نمایه این ایران عزیز و زیبا هستند. به این گونه نوا و موسیقی با پیکره ایران در تنیده شده است هم در اکنون و هم در گذشته.

وی افزود: بنابراین نمی‌توان از ایران این نوا و صدا را جدا و ایران را بدون آن تصور کرد، حتی در دوران کرونا. اینکه در شرایط سخت کرونایی با وجود دشواری‌ها امروز کنار هم قرار گرفته‌ایم و جشنواره موسیقی را برگزار می‌کنیم به آن معناست که در سخت‌ترین احوال موسیقی از انسان و ایران جدا نیست. فضای مجازی بستر جدیدی را در فرادید فرهنگ و هنر ایران زمین قرار داد. اینکه سختی‌ها را فرصت ساخت و مجال‌های جدید را پیدا کرد. اینکه حدود ۲ هزار دقیقه حدود ۵۰ هزار مخاطب داشته نشان دهنده این است که می‌توان به این بستر جدید بیشتر فکر کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: موسیقی جشنواره وزیر بهداشت فرهنگ سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جایزه باربد بخش آهنگسازی دیپلم افتخار بخش خوانندگی پیام تصویری فضای مجازی برگزیده شد تقدیر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۲۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدایی برگزاری بخش ملی و بین الملل جشنواره فیلم رضوان

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری اولین جشنواره بین المللی فیلم رضوان پیش از ظهر امروز در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست  فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) عنوان‌کرد: برای من افتخار است که در کنار برادر عزیز ، دوست و استاد خودم آقای محمدحسین لطیفی هستم و افتخار دادند که برای این دوره از جشنواره فیلم دینی رضوان به عنوان دبیر  در کنار ما باشند.

وی افزود: نخستین  جشنواره دینی فیلم رضوان  کار خودش را از امروز با انتشار فراخوان خود را آغاز خواهد کرد. امسال بنیاد امام رضا(ع) با حمایت جدی و همراهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مصمم است که با رویکرد خیلی جدی و شناسایی و فعال سازی جوانانی که در استان های مختلف هستند و استعدادهایی که نهفته هستند را شناسایی کنیم. در ادامه، کارگاههای را برگزار خواهیم کرد تا این روند را تسریع کنیم.گسترش تولید فیلم در استان های مختلف  توسط فیلمسازان جوان رویکرد اصلی این جشنواره خواهد بود.

وی افزود: در جلسه اخیر دبیران جشنواره های امام رضا با آقای اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعلام شد که تولید  یک فیلم سینمایی با محوریت فرهنگ رضوی را آغاز کنیم این فیلم  براساس «رمان دو جلدی از عشق آباد تا عشق آباد» است که احتمالا اسم آن را به «عشق آباد»  تبدیل کنیم.

قائمیان گفت: اختتامیه جشنواره در نیمه آبان ماه خواهد بود اما برای  اختتامیه بخش بین الملل، اردیبهشت ماه سال بعد درنظر گرفته شده است که البته در بعد بین المللی بحث «دین» به صورت کلی محور آثار خواهد بود.

در ادامه محمد حسین لطیفی نیز عنوان کرد:  علاوه بر تشکر از برگزار کنندگان این جشنواره باید از خود آقا امام رضا(ع)  تشکر کنم که این افتخار را به من داد تا با این رویداد سینمایی همراهی کنیم. امروزه خیلی ها در دنیا برای دین زدایی تلاش دارند اما غافل هستند که آرامش جهان مدیون قلب هوایی که به عالم معنا متصل شده آمد. در این جشنواره هم باید به دنبال این باشیم که در این فضای ملتهب و آشفته هنگام دیدن این فیلم ها حال خوب و آرامش به آن ها دست بدهد.

 وی افزود: حضور من در این رویداد بیشتر  به نیاز خودم به این فضا و آرامش است. رویکرد این‌ جشنواره  بسیار درست است و مورد نیاز کشور و جامعه است.به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، بخش بین الملل جشنواره را جدا کردیم .امسال دریافت آثار  به صورت کشوری است و بخش بین الملل در سال ۱۳۰۴ برگزار خواهد شد. ما در این مسیر به حمایت همه عزیزان  نیاز داریم تا گستره بزرگی از فیلمسازان در سراسر کشور در این مراسم شرکت کنند.

این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • جدایی برگزاری بخش ملی و بین الملل جشنواره فیلم رضوان
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • تغییر رئیس سازمان سینمایی تکذیب شد
  • تغییر محمد خزاعی در سازمان سینمایی تکذیب شد
  • سفر مدیر کل دفتر موسیقی به بوشهر و شیراز
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی
  • مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود